pure baby foods, born to be fresh

Wij geloven dat babyvoeding nooit ouder moet zijn dan het kindje dat het eet​.

Daarom maken wij cold-pressed, biologische en verse babyhapjes gemaakt uit het beste van de natuur. 

Meer weten over hoe onze hapjes gemaakt worden? We leggen het je graag uit!

cold-pressed

Onze hapjes zijn cold-pressed (HPP). Deze innovatieve technologie heeft verschillende voordelen ten opzichte van de gangbare conserveringstechnieken die gebruik maken van hitte. Cold-pressure zorgt ervoor dat de voedingswaarde, vitamines en verse smaak behouden wordt. Daarnaast maakt het het product ook veiliger. Onze hapjes worden in hun eindverpakking in koud water geplaatst waar ze worden blootgesteld aan hoge druk. Deze druk doodt alle schadelijke micro-organismen en bacteriën, waardoor de hapjes voor verschillende weken behouden kunnen worden zonder gebruik te maken van conserveermiddelen. Hierdoor krijg je een product dat even lekker en voedzaam is als thuisgemaakte babyhapjes, maar veiliger. Wil je meer weten over cold-pressed? Lees onze blog en bekijk onze video.

ingrediënten

Wij werken alleen met biologische ingrediënten. Deze ingrediënten voldoen aan strenge eisen die door een onafhankelijke instantie gecontroleerd worden. Zo groeien biologische groenten en fruit in volle grond op natuurlijk tempo. Hierdoor krijgen ze de tijd om alle voedingsstoffen uit de bodem te absorberen, wat ertoe leidt dat ze rijker zijn aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten biologische producten geen residuen van chemische bestrijdingsmiddelen. Ten slotte wordt er in de biologische landbouw geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde organismen (GMOs), die de biodiversiteit en het ecosysteem kunnen aantasten. Alleen het beste wat de natuur te bieden heeft, dus!

We kopen onze ingrediënten zo dicht mogelijk bij huis in bij lokale biologische boeren. Het gebeurt echter dat onze ingrediënten van wat verder moeten komen wegens het seizoen of de kwaliteit. Dan proberen we het milieu minimaal te belasten door het transport zo efficiënt mogelijk in te zetten.

recepten

Een pure baby foods hapje is een blend van biologisch fruit en groenten. De samenstelling van de hapjes is gebaseerd op het laatste wetenschappelijk onderzoek.

Onze combinaties zijn avontuurlijk, culinair en gevarieerd. Ze bevatten soms een heel klein beetje kruiden. Hierdoor wordt het smaakpallet al vanaf jongs af aan gevormd; iets waar je baby heel haar leven profijt van heeft. Wij geloven in vers dus daarom proberen we zo veel mogelijk met lokale ingrediënten te werken. Eindelijk babyvoeding die je zelf ook lekker vindt!

Wij gebruiken geen toegevoegde suikers, toegevoegd zout, conserveermiddelen, concentraten en kunstmatige kleuren, geuren of smaken. Je proeft dus alleen puur natuur!

verpakking

Bij pure baby foods proberen we onze impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Onze verpakkingen zijn ecologisch verantwoord en dragen bij aan de veiligheid, smaak en kwaliteit van onze babyhapjes. De verpakkingen zijn BPA-vrij.

Een uitgebreide Europese levenscyclus evaluatie kwam tot de conclusie dat knijpzakjes gemiddeld 38% minder CO2 uitstoten dan glas. Een pure baby foods verpakking is licht en er kan veel in. Hierdoor is het transportvolume aanzienlijk lager dan glas.

Onze knijpzakjes bestaan voor meer dan 80% uit hernieuwbare grondstoffen (biobased plastic). Het plastic wordt gemaakt uit de B-suikers van suikerriet die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van plastic gemaakt uit niet-hernieuwbare grondstoffen, zoals olie. Bovendien zetten de suikerrietplantages CO2 om in zuurstof. Daarnaast zit er, in tegenstelling tot de meeste houdbare knijpzakjes die op de markt zijn, geen aluminium in onze verpakking.

Tot slot zijn de knijpzakjes ideaal om mee te nemen.

We weten dat onze verpakking nog niet perfect is, maar het lijkt de meest groene optie die met de huidige technologie mogelijk is. We blijven echter onderzoeken hoe we onze hapjes nog duurzamer kunnen verpakken. Mocht je ideeën of tips hebben, dan zouden we het fantastisch vinden als je deze met ons wilt delen.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €2 korting bij je eerstvolgende bestelling in onze webshop

volg ons op social media

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 pure baby foods | privacy verklaring | cookiebeleid | Amsterdam, Nederland