Babyccino met Julia van de Kleine Kapitein

Om de zoveel tijd zetten we één van onze verkooppunten in de spotlights. Vandaag zijn we in Rotterdam bij Julia van de Kleine Kapitein, de grootste kinderboekenwinkel van Nederland.Voor wie hier nog nooit geweest is, wat is de Kleine Kapitein?

Wij zijn een kinderboekenhandel, 7 jaar geleden hier begonnen. Eerst alleen als kinderboekenwinkel, maar ondertussen zijn we veel gegroeid en hebben we nu ook ons eigen café.


Waarom ben je ooit met de Kleine Kapitein begonnen?

De Kleine Kapitein is van mijn ouders. Eigenlijk zijn mijn oma en opa ooit begonnen in Groningen. Toen mijn ouders naar Rotterdam verhuisden besloten ze daar een boekenwinkel te starten. Ik werkte vanzelfsprekend mee in de winkel als hulpje. Een echt familiebedrijf dus!

Momenteel heb ik een tussenjaar. Daarom draai ik nu fulltime mee in de winkel. Ik heb vooral meegewerkt bij de opzet van het café. Na mijn tussenjaar ben ik wel weer van plan om te gaan studeren, ik denk aan een studie in de richting van Communication Science.


Leuk! En hoe bevalt het avontuur tot nu toe?

Het is heel druk in de winkel! Het horecagedeelte is erg uitdagend. We blijven nadenken welke dingen we kunnen vernieuwen om uitzonderlijk te zijn! Een hoogtepunt was het moment dat de winkel samenkwam met het café. Leuk om te zien dat alles dan begint te lopen en draaien. Echter wil je ook niet dat het té druk wordt in het café. Ouders willen bijvoorbeeld ook op een zaterdag rustig in de boekenwinkel kunnen staan. Voor ons weer een leerpunt, we proberen hierbij continu de balans te vinden tussen horeca en kinderboekenwinkel.


En hoe ziet de toekomst van de Kleine Kapitein eruit?

We hopen dit nog heel lang te kunnen blijven doen, we blijven nog steeds groeien! Het zou hartstikke leuk zijn als De Kleine Kapitein in de familie blijft natuurlijk. Misschien zou ik zelf ooit iets willen starten, zeg nooit nooit!


Hoe kunnen ouders op de hoogte blijven van jullie bezigheden?

We houden ouders vooral op de hoogte via onze instagram over vernieuwingen in onze winkel. Ook vinden we het natuurlijk altijd leuk om met ouders aan de kassa in gesprek te gaan.


Leuk. Nog andere dingen die je wilt delen?

Bij De Kleine Kapitein worden we hartstikke blij van innovaties gericht op onze doelgroep, en daarvan is pure baby foods er één van!


Bedankt voor dit gesprek!


De Kleine Kapitein

Adres: Botersloot 173, 3011 HE Rotterdam

Website: https://www.kinderboekpost.nl/

Sociale media: https://www.instagram.com/dekleinekapitein/

schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €2 korting bij je eerstvolgende bestelling in onze webshop

volg ons op social media

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 pure baby foods | privacy verklaring | cookiebeleid | Amsterdam, Nederland