Babyccino met Tessa van Café Belcampo

Om de zoveel tijd zetten we één van onze verkooppunten in de spotlights. Vandaag zijn we in Amsterdam bij Tessa van Café Belcampo.


Van links naar rechts: Pepijn, Tessa en Ella


Om te beginnen, wie ben jij?

Tessa Bukkens, een van de twee managers van Cafe Belcampo in de Hallen, Amsterdam West.


Voor de ouders die niet bekend zijn, wat is Café Belcampo?

Café Belcampo is het leescafe in hetzelfde pand als de OBA, in de oude gerenoveerde tramremise "De Hallen".

Het café heeft een zeer gevarieerde klantenkring van 0 tot 100+ jaar en we hosten regelmatig culturele activiteiten zoals dansvoorstellingen en concerten. Maar onze ruimtes zijn ook te huur voor bedrijven of particulieren die hier iets willen organiseren; van bedrijfsborrels en lezingen tot jubilea en salsa-avonden.


Met welk idee ben je Café Belcampo begonnen? Hoe verliep de start?

We zijn benaderd door de OBA omdat we al met een horecazaak hier om de hoek zaten, het voormalige Gary's Deli op de Kinkerstraat. De partij die het eerst zou gaan uitbaten had het laten afweten en wij zagen dit als een hele mooie mogelijkheid om de dromen van de eigenaar, Gary Feingold waar te maken; namelijk een horecagelegenheid in combinatie met het programmeren van culturele activiteiten. Het was best nog aanpoten omdat we zo laat instapten, maar we zijn heel blij dat we dit aangepakt hebben!


Hoe is het avontuur tot nu toe geweest? 

In het begin was het behoorlijk rustig, de Hallen moesten echt nog ontdekt worden. Hierdoor hadden we in eerste instantie wel eens het gevoel "waar zijn we aan begonnen". Ook de samenwerking met OBA, een heel ander soort branche, was even aftasten, maar bleek heel leuk te zijn. Het leukste is dat we een heel laagdrempelige plek zijn geworden voor zowel buurtbewoners als dagjesmensen en toeristen. Vooral ouders met jonge kinderen weten ons te vinden vanwege de ruimte, het menu en de kinderhoek.


Hoe ziet de toekomst van Café Belcampo eruit? 

We willen onze verhuur met cateringopdrachten graag verder uitbreiden. Onze ruimtes zijn mooi en flexibel inzetbaar voor iedereen. We staan altijd open voor jouw ideeën. Wil je een evenement organiseren of een ruimte huren, kan je contact met ons opnemen via mail, Instagram, Facebook of kom gezellig langs en vraag naar Tessa.


Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

Waar ik zelf over 10 jaar sta vind ik moeilijk te zeggen, maar wie weet ben ik hier nog steeds te vinden, want inmiddels werk ik al meer dan 20 jaar voor Gary, dus dat zegt ook wel wat!

Bedankt voor dit gesprek!


Café Belcampo

Adres: Hannie Dankbaarpassage 10, 1053 RT Amsterdam

Website: https://cafebelcampo.nl/

Facebook: Café Belcampo

Instagram: cafe_belcampo_amsterdam

schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €2 korting bij je eerstvolgende bestelling in onze webshop

volg ons op social media

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 pure baby foods | privacy verklaring | cookiebeleid | Amsterdam, Nederland