• Jasper

pure baby foods, het dichtste bij zelfgemaakt

Bijgewerkt: 6 aug 2019


1000 dagen. De tijd tussen conceptie en je kindje’s tweede verjaardag. Klinkt niet heel lang, toch? Toch verwijzen de eerste 1000 dagen naar een belangrijke periode waar de basis gelegd wordt voor de gezondheid, groei en neurologische ontwikkeling van je kleintje. Of in de woorden van kinderarts Johan Morreau: “the first 1000 days will determine the quality of the next 32000 days.”


Om een voorbeeld te geven: wanneer een baby twee jaar wordt, ofwel dag 1001, bevatten zijn of haar hersenen 80% van het volume van volwassen hersenen. Voeding heeft een belangrijke invloed op de ontwikkeling van de hersenen. De juiste voedingsstoffen binnenkrijgen tijdens de eerste 1000 dagen wordt geassocieerd met een hoger IQ, een fijnere motoriek, betere taalbeheersing, meer veerkracht en nog veel meer. Bovendien wordt tijdens deze periode ook de voorkeur voor voeding ‘geprogrammeerd’. Dit betekent dat de voeding en smaken waar je je baby aan blootstelt zijn of haar voorkeuren als kind en zelfs als volwassene vormen. Baby’s in Indië krijgen bijvoorbeeld meer pittig en gekruid voedsel op jonge leeftijd en ontwikkelen hier dan ook een voorkeur voor in hun latere leven.


Het feit dat smaakvoorkeuren worden gevormd tijdens de eerste fase van zijn/ haar leven is één van de voornaamste redenen geweest om pure baby foods te starten. Wij willen een generatie die kiest voor gezond, lekker eten met een minimale impact op dieren en milieu. Dat betekent: lokale biologische ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen, een voorkeur voor plantaardig, alles zo vers mogelijk en veel variatie.


Het is soms uitdagend om altijd zelf vers voor je kleintje te koken. Onze levens zijn druk: je racet van je werk naar de kinderopvang en, je wilt ook nog eens langsgaan bij een vriend en je wilt nog sporten. Wij hopen je met pure baby foods een klein beetje van je tijd terug te geven, door een alternatief aan te bieden waarover je je niet schuldig hoeft te voelen. Dan kan je wel eens die vriend bezoeken, naar de sportschool of… quality time met je kleintje doorbrengen!

schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €2 korting bij je eerstvolgende bestelling in onze webshop

volg ons op social media

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 pure baby foods | privacy verklaring | cookiebeleid | Amsterdam, Nederland