• Sanne

waarom Jasper en ik gestart zijn met pure baby foods

Bijgewerkt: 20 mei 2019

Ik leerde Jasper kennen tijdens de academie van Slow Food Youth Network

(SFYN) in 2017. De SFYN Academie is een jaarlijks educatieprogramma over voedsel, voor jonge professionals, studenten en ondernemers. Jasper was actief in het bestuur en ik volgde dat jaar de academie. Tijdens de terugreis van een themadag in Veghel richting Amsterdam hadden Jasper en ik het over het huidige aanbod van babyvoeding binnen de supermarkt. Onze verbazing was groot toen we niet veel later voor het schap stonden.


De smaken van de meeste babyhapjes waren verre van spannend, de houdbaarheid van sommige producten was hoger dan de leeftijd van het kindje dat het moest opeten en veel van de verpakkingen werden gemaakt van slecht te recyclen plastic. Dat kon anders. Om uit te vinden of meer mensen deze mening met hen deelden, gingen Jasper en ik in gesprek met meer dan 100 jonge ouders. De conclusie was duidelijk: er was verandering en vernieuwing nodig in het huidige babyvoeding schap. Zo werd het idee geboren voor pure baby foods.


De missie van pure baby foods is om nieuwe generaties te laten proeven van gezonde, verse en 100% natuurlijke babyvoeding. De hapjes zijn gemaakt van verrassende combinaties van biologische groente en fruit. Daarnaast zijn de tussendoortjes cold-pressed in plaats van gesteriliseerd. Deze conserveringstechniek zorgt er voor dat belangrijke voedingswaarden voor je kleintje behouden blijven. Doordat de verpakking is gemaakt van bio-based plastic, gemaakt uit de B-suikers van suikerriet, is dit beter voor het milieu.


De eerste 1000 dagen hebben een ontzettend belangrijke invloed op de latere

smaakvoorkeuren van jouw kindje. Jasper en ik hopen met pure baby foods op een

positieve manier bij te dragen aan een nieuwe generatie die vaker gezond, lekker en

plantaardig eet om zo een goede basis voor de toekomst te leggen. Zien we jou terug in het koelschap?


schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €2 korting bij je eerstvolgende bestelling in onze webshop

volg ons op social media

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 pure baby foods | privacy verklaring | cookiebeleid | Amsterdam, Nederland