veelgestelde vragen

Vind je niet wat je zoekt? We helpen je graag! Stuur een bericht.

Wat moet ik doen als mijn kindje het hapje niet wilt opeten?


Sommige baby’s zijn het niet gewend om koud voedsel te eten. Warm het knijpzakje op voor drie minuten in een pannetje met warm water en probeer het opnieuw. Test altijd de temperatuur van het hapje voordat je het geeft. Biedt hetzelfde hapje op verschillende dagen aan, ook al lijkt het in eerste instantie geen succes. Wellicht dat je baby bij een volgende poging een aantal dagen of weken later anders reageert. Proef zelf van het eten en laat zien dat je het lekker vindt. Maak het leuk. Doe een vliegtuig na, lach en gebruik hoge tonen. Dit kan de hele eetervaring veranderen. Als al het bovenstaande niet lukt... Pure baby foods is ook heel erg lekker en gezond voor volwassenen. Wij eten ze voortdurend bij ons op kantoor.
Waarom moet pure baby foods gekoeld bewaard worden?


Omdat pure baby foods geen geur-, kleur- en smaakstoffen en geen conserveermiddelen bevat dient het, ondanks het verpakken onder hoge druk, gekoeld bewaard te worden. Zo blijft de smaak en kwaliteit behouden!
Hoe lang is pure baby foods houdbaar na openen?


Na het openen van de verpakking is pure baby foods nog drie dagen gekoeld en afgesloten houdbaar.
Vanaf welke leeftijd is pure baby foods te gebruiken?


Op de voorkant van de verpakking staat aangegeven vanaf welke leeftijd het hapje geschikt is. Ons huidige assortiment begint bij 6 maanden.
Waar komen de ingrediënten van pure baby foods vandaan?


Pure baby foods werkt alleen met biologische ingrediënten. Deze ingrediënten voldoen aan strenge eisen die door een onafhankelijke instantie gecontroleerd worden. Zo groeien biologische groenten en fruit in volle grond op natuurlijk tempo. Hierdoor krijgen ze de tijd om alle voedingsstoffen uit de bodem te absorberen, wat ertoe leidt dat ze rijker zijn aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten biologische producten geen residuen van chemische bestrijdingsmiddelen. Ten slotte wordt er in de biologische landbouw geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde organismen (GMOs), die de biodiversiteit en het ecosysteem kunnen aantasten. Alleen het beste wat de natuur te bieden heeft, dus! We kopen onze ingrediënten zo dicht mogelijk bij huis in bij lokale biologische boeren. Het gebeurt echter dat onze ingrediënten van wat verder moeten komen wegens het seizoen of de kwaliteit. Dan proberen we het milieu minimaal te belasten door het transport zo efficiënt mogelijk in te zetten.
Waarom knijpzakjes en geen potjes?


De knijpzakjes zijn aantrekkelijk, perfect voor on-the-go en zowel koud als warm te nuttigen! Door de handige dop sluit je de verpakking bovendien makkelijk en kan je kindje desgewenst het knijpzakje in porties verdelen.
Zijn de knijpzakjes geschikt voor de magnetron?


Nee, de knijpzakjes zijn niet geschikt voor de magnetron.
Direct vanuit het knijpzakje of met een lepel?


We raden aan om tijdens de eerste maanden je baby met een lepel te voeden. Giet wat van het hapje in een kommetje of rechtstreeks op een lepel. Zodra je baby zichzelf kan voeden kan je overschakelen naar rechtstreeks eten vanuit het knijpzakje.
Is de verpakking BPA vrij?


Al onze verpakkingen en dopjes zijn volledig Bisphenol A (BPA) vrij.
Kan de verpakking bij het plastic afval?


De verpakking van pure baby foods mag volledig bij het plastic afval.
Welke allergenen bevatten jullie producten?


Onze huidige varianten bevatten geen allergenen. In onze productiefaciliteit worden ook granen (gluten) en noten verwerkt. Alle apparatuur wordt tussen elk product grondig schoongemaakt zodat er geen overdracht is van ingrediënten.
Wat houdt 'organic' op jullie verpakking in?


Al onze producten zijn biologisch, dit betekent dat alle ingrediënten die we gebruiken voor onze hapjes :
- Niet genetisch gemodificeerd zijn
- Er geen gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen
- Er geen gebruik is gemaakt van additieven/toevoegingen om de kleur, smaak en houdbaarheid van het product te verhogen - En dus van biologische oorsprong zijn.
Wat houdt 'plant-based' op jullie verpakking in?


Wij geloven bij pure baby foods in plant power! Al onze producten zijn dus vegan. Dit houdt in dat de grondstoffen geen dierlijke (bij) producten bevatten en enkel uit plantaardig materiaal zijn vervaardigd.
Wat betekent 'cold-pressed' (HPP)?


De hapjes van pure baby foods zijn cold-pressed (HPP). Deze innovatieve technologie heeft verschillende voordelen ten opzichte van de gangbare conserveringstechnieken die gebruik maken van hitte. Cold-pressure zorgt ervoor dat de voedingswaarde, vitamines en verse smaak behouden wordt. Daarnaast maakt het het product ook veiliger. Onze hapjes worden in hun eindverpakking in koud water geplaatst waar ze worden blootgesteld aan hoge druk. Deze druk doodt alle schadelijke micro-organismen en bacteriën, waardoor de hapjes voor verschillende weken behouden kunnen worden zonder gebruik te maken van conserveermiddelen. Hierdoor krijg je een product dat even lekker en voedzaam is als thuisgemaakte babyhapjes, maar veiliger.
Waarom is pure baby foods verschillende weken houdbaar?


In tegenstelling tot andere babyvoedingsmerken maken we bij pure baby foods geen gebruik van verhitting om alle schadelijke organismen in voeding te doden. In plaats daarvan verpakken wij het product onder hoge druk. Het verpakken onder hoge druk doodt alle schadelijke micro-organismen en bacteriën. Aangezien er geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan onze hapjes zijn toegevoegd blijven ze minder lang houdbaar dan reguliere verpakkingen. Hierdoor is de versheid van het product gegarandeerd en eet jouw kindje nooit voeding die ouder is dan hij- of zijzelf! Controleer altijd de uiterste houdbaarheid op de achterkant van de verpakking.
Waar kan ik producten van pure baby foods kopen?


Voor een overzicht van onze verkooppunten, klik hier. Anders dan de houdbare babyvoeding, vind je ons in de koeling.
Waarin verschilt pure baby foods van andere babyvoeding merken?


In tegenstelling tot andere babyvoeding die je in de supermarkt koopt, gebruiken we bij pure baby foods nooit hitte pasteurisatie om onze hapjes te conserveren. Hitte pasteurisatie is goed voor de voedselveiligheid en de houdbaarheid, maar doodt ook alle goede dingen die baby’s nodig hebben om te groeien en ontwikkelen. Pure baby foods hapjes zijn cold-pressed. Hierdoor worden alle schadelijke micro-organismen en bacteriën gedood, maar blijven de voedingswaarde, vitamines en verse smaak behouden. De verpakking van pure baby foods is ook duurzamer dan de verpakkingen van haar concurrenten. De knijpzakjes van pure baby foods zijn voor meer dan 80% gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen (suikerriet) en bevatten geen aluminium.
Wat is het verschil tussen thuisgemaakte babyhapjes en pure baby foods?


Er is geen verschil, behalve dat pure baby foods verpakt wordt in handige knijpzakjes en altijd gebruik maakt van hoge kwaliteit biologisch fruit en groente. Omdat onze hapjes cold-pressed zijn blijven ze vers en lekker zonder dat er conserveermiddelen of suikers worden toegevoegd.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €2 korting bij je eerstvolgende bestelling in onze webshop

volg ons op social media

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2019 pure baby foods | privacy verklaring | cookiebeleid | Amsterdam, Nederland